JP Agenda Eersel 2020

Agenda Johannes Passion Eersel 2020
Download hier de folder

 

Muzikale Lezing MP vs JP

We stellen aan u voor: in de linkerhoek Johannes en in de rechterhoek Matthäus. Twee evangelisten met een hele eigen interpretatie van het Passieverhaal. Een epische strijd of een eeuwig remise? In een muzikale lezing door dirigent Cees Wouters legt Het Kempisch Kamerkoor al zingend de verschillen en overeenkomsten bloot tussen Bachs meest bekende Passies. Is er überhaupt een verliezer of komen ze beide als winnaar uit de bus? Oordeel zelf!

 

Datum: zondag 8 maart 2020

Tijd: 14.30 uur
Locatie: De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Westelbeers
Toegang: € 5,-

 

Bij Bach aan Tafel

Tijdens het ‘Bij Bach aan Tafel’ diner laat dirigent Cees Wouters u op een prettige en verrassende manier kennis maken met componist J.S. Bach, en zijn monumentale Johannes Passion.

 

Datum: zondag 15 maart 2020

Locatie: Restaurant D’Ouwe Tramhalte, Duizel

Reserveren noodzakelijk: 0497 - 512 443

 

Bach in Beeld ‘Passie’

In 2020 nemen leerlingen van het Pius X-college uit Bladel en het Rythovius college uit Eersel voor de zevende keer deel aan het succesvolle Kunstproject ‘Passie’. De jongeren worden uitgedaagd een kunstwerk te maken vanuit hun invulling en beleving van het thema Passie. Uitleg van het oorspronkelijke Passieverhaal en de muziek van de Johannes Passion van Bach dienen ter inspiratie. U bent van harte welkom bij de opening van de expositie op vrijdag 3 april om 14.00 uur. Verwacht een middag van kunst, door de jongeren zelf geschreven uitleg en natuurlijk gezongen delen uit de Johannes Passion!

 

Opening: vrijdag 3 april 2020

Tijd: 13.00 - 14.00 uur

Te bezichtigen: 3 april t|m 10 april 2020

Locatie: St. Willibrorduskerk, Kerkstraat 31 Eersel

Toegang: gratis

 

Johannes Senior

In 2020 komt de Johannes Senior naar Reusel. Deze aangepaste versie van de Johannes Passion van J.S. Bach is vooral bedoeld voor de ouderen uit de regio de Kempen. Deze speciale seniorenvoorstelling is een mix van vertelkunst, dans en originele koorwerken uit de Johannes Passion. Bastiaan de Zwitser is een verteller pur sang. Hij vertelt het lijdensverhaal op een aangrijpende wijze. Een jonge balletdanseres zal enkele delen uit het werk op haar manier uitbeelden. Koor en danseres worden begeleid door professioneel barokorkest La Sorpresa. Deze middag is meer dan alleen een gezellig uitje.

 

Datum: donderdag 9 april 2020

Tijd: 15.00 - 16.30 uur

Locatie: Kerk O.L.Vr. Tenhemelopneming, Reusel

Toegang: gratis, collecte achteraf

 

Passie Menu

Wilt u in alle rust dineren voordat u naar het concert gaat? Dat kan! Ook dit jaar kunt u weer in drie eetgelegenheden op de Markt van Eersel genieten van een Passie Menu:

 • Restaurant de Bengel, Markt 13
 • Restaurant ’t Menneke, Markt 6
 • Dinee-café Veertien, Markt 14-16

2-gangen incl. 1 consumptie voor € 25. Geen haast, geen afwas en het concert als kers op de taart! Kijk op de website www.johannespassionbach.nl voor de menu’s en hoe te reserveren.

 

Datum: Goede Vrijdag 10 april 2020

Tijd: 17.30 - 19.00 uur
Prijs: €25

 

Concert Johannes Passion

Wat 13 jaar geleden begon als een gedurfd project is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Met recht wordt er nu gesproken over dé Johannes van het Zuiden. Elke volgende uitvoering door Het Kempisch Kamerkoor van de Johannes Passion is nooit een herhaling van de voorgaande keren. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen.
Liefhebber of voor de eerste keer? Een must om gehoord te hebben! Een mooie start van een lang paasweekend.

 

Sopraan: Judith Weusten
Evangelist en aria’s:Jan Caals

Altus: Gerben van der Werf
Christus: Ronald Dijkstra
Bas-arias: Joris van Baar
Viola da Gamba: Ralph Rousseau

Orkest: Barokorkest La Sorpresa

 

Datum: Goede Vrijdag 10 april 2020

Locatie St. Willibrorduskerk Eersel, Kerkstraat 31, Eersel
Aanvang 20.15 uur - 22.30 uur, kerk toegankelijk vanaf 19.30 uur

Toegang: 1e rang € 32,- | 2e rang € 27,- | 3e rang € 22,-

Excl. €1,50 servicekosten | CJP: €2,50 korting.

 

KLIK HIER OM UW KAARTEN TE BESTELLEN

 

 

 

 
 

Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden van onze concertagenda? Like ons op Facebook en Instagram of volg ons op Twitter of geef ons uw e-mailadres door d.m.v. het contactformulier. 

 

Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Overweeg dan om Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en/of Johannes Passion de Kempen te worden!

Klik hier voor meer informatie.

  NIEUWS

   

  Sponsors JP Eersel

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Eersel: