Johannes Junior Bladel


Johannes Junior

In 2019 komt de Johannes Junior naar de Petrus’ Bandenkerk in Bladel. Het project vindt plaats in samenwerking met de basisscholen in de gemeente Bladel. Deze speciale kindervoorstelling is een mix van vertelkunst, dans en originele koorwerken uit de Johannes Passion. Bastiaan de Zwitser is een verteller pur sang. Hij vertelt het lijdensverhaal op een aangrijpende wijze.

Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt u meegenomen in een verhaal dat bestaat uit een eigentijdse blik op het Passie Verhaal, gezien door de ogen van een kind. Niet alleen Bastiaan, maar ook een sopraansolist en een danseres maken hun opwachting om er een bijzondere voorstelling van te maken. Het Kempisch Kamerkoor en Concerto Barocco vlechten Bach erdoorheen, samen met het speciaal hiervoor samengesteld kinderkoor.

 

Voor wie?

Voor iedereen en kinderen in het bijzonder!
Toegang voor kinderen: GRATIS.

Toegang voor volwassenen: 5 euro.


Organisatie

Johannes Passion de Kempen wordt al twaalf jaar lang vormgegeven door een projectteam dat zich volledig richt op de omvangrijke organisatie van dit grote, jaarlijks terugkomende project. In de laatste jaren uitgegroeid tot veel meer dan alleen het concert op Goede Vrijdag en de openbare generale repetitie op Witte Donderdag. Laagdrempelige en educatieve deelprojecten zijn onderdeel geworden van de aanloop naar de Johannes Passion, waarbij de muzikale beleving en het kennismaken met de Johannes Passion van Bach centraal staan.

Dit jaar is de vierde editie van de Johannes Junior: een project voor basisschoolleerlingen uit Bladel. Eerder vond de Johannes Junior plaats in Eersel, Bergeijk en Veldhoven en waren zeer succesvol. Vorig jaar in Veldhoven hebben ruim 500 mensen, jong en oud, genoten.


Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser beoefent het aloude ambt van verhalen verteller. Niet alleen kan hij ze vertellen alsof hij er zelf bij was, hij kan ze ook heel goed zelf schrijven.

Speciaal voor de Johannes Junior, schreef Bastiaan de Zwitser voor ons een verhaal op maat. Gebaseerd op het aloude Passieverhaal, maar dan in een nieuw jasje: eigentijds, met behoud van de aangrijpende thematiek, nog steeds herkenbaar, maar bovenal begrijpelijk voor kinderen. Tijdens de Johannes Junior zal hij de kinderen en alle aanwezigen meenemen op reis door het verhaal. Hoe dat zal klinken?

Schrijver Geert den Toom geeft een omschrijving:

“(…)het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."

 

Bekijk hier de foto's van Johannes Junior 2018 in Veldhoven.

 

  NIEUWS

  Jos van Veldhoven
  We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

   

  Johannes Passion Gulpen

  We zijn dankbaar dat de eerste uitvoering van de Johannes Passion in Gulpen erg goed is ontvangen. Grote dank aan alle bezoekers, sponsoren, fondsen en vrijwilligers!
  Klik hier voor de eerste foto's

   

  Sponsors JP Eersel

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Eersel:

  Sponsors JP Gulpen

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Gulpen: