Interview Norbert Kunst

Interview Norbert Kunst

Interview met Norbert Kunst, artistiek leider/fagottist van Concerto Barocco

 

"Jaarlijks kijken we met Concerto Barocco uit om na een lange reeks Mattheüs en Johannes uitvoeringen op goede vrijdag naar Eersel te komen, om met een Johannes Passion van hoge kwaliteit af te sluiten. Dirigent Cees Wouters is een bevlogen dirigent, die in de materie duikt en elk jaar weer andere accenten legt. Het blijft altijd een zoektocht, geen zekerheid. Hierdoor blijft het werk fris en uitdagend, aangepast aan voortschrijdend inzicht, wat erg past bij de opvatting van Concerto Barocco. Het is geen automatisme. De orkestleden zitten zo ook nog op het puntje van hun stoel. Het is een prachtige uitvoering met een goed koor, goede solisten, en mag met recht DE JP van het Zuiden genoemd worden. De Johannes Passion van Het Kempisch Kamerkoor is onderscheidend door het hoge niveau, maar ook door de educatieve elementen, zoals de JP Junior en het Kunstproject er omheen. Het totale plaatje is uniek, hartverwarmend en een niet meer weg te denken traditie. Het koor is een leuke club mensen, ambitieus, bevlogen, staat haar mannetje en heerlijk om mee te werken. Het zijn prachtige eilandjes in een mooie oceaan. De JP is voor het orkest ook uitdagend om te spelen: er zitten scherpe randen aan, de muziek is soms als injectienaalden, heel fel en technisch, met een enorme afwisseling van koren/turaekoren, prachtig!

Concerto Barocco is misschien wel het enige Barokorkest met een vaste kern van ongeveer 15 personen. We worden aangevuld met jonge pas afgestudeerde mensen van het conservatorium, die op de hoogte zijn van de laatste inzichten in de Barok interpretatie. Hier gebeurt heel veel in. Hoe werd er gespeeld in die tijd, hoe kijkt men er nu tegenaan? Dus ervaring en vernieuwing, een mooie combinatie.
Er waren destijds nog geen geluidsopnames. Alles wat men weet is uit bronnen en verhalen. Dat maakt deze muziek zo spannend. Combinatie van 15 procent uit bronnen, 85 procent uit geweten, smaak, beleving en ervaring, om tot een eindinterpretatie te komen".

   NIEUWS

  Jos van Veldhoven
  We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

   

  Johannes Passion Gulpen

  We zijn dankbaar dat de eerste uitvoering van de Johannes Passion in Gulpen erg goed is ontvangen. Grote dank aan alle bezoekers, sponsoren, fondsen en vrijwilligers!
  Klik hier voor de eerste foto's

   

  Sponsors JP Eersel

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Eersel:

  Sponsors JP Gulpen

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Gulpen: