Solisten JP Eersel 2019

Aan de Johannes Passion Eersel van 2019 werken de volgende solisten mee:

 

sopraan: Nikki Treurniet

evangelist en aria’s: Jan van Elsacker

altus: Oscar Verhaar
Christus: Huub Claessens

bas-arias: Marcel van Dieren

 

Viola da Gamba: Ralph Rousseau
De passietijd is voor elke gambist een buitengewoon intensieve tijd: ineens is een anders nauwelijks bekend instrument zeer gevraagd voor de passies van JS Bach. Voor mij persoonlijk voelt het als een soort vastentijd: heel veel concerten achter elkaar, heel hard werken en dan is het ineens afgelopen.
Goede vrijdag. En wat is er dan mooier om op die avond de lange reeks passieconcerten af te sluiten in je geboorteplaats! Eersel. Eén van de Acht Zaligheden. In de kerk waar ik gedoopt ben. Met het kerkhof waar mijn vader begraven ligt. In een concert geleid door mijn goede vriend Cees Wouters, met wie ik al meer dan 25 jaar concerten geef. Met een prachtig intiem koor en een cast solisten die ik goed ken. Het ontroert me elk jaar. Inmiddels is het een traditie die ik voor geen goud zou willen missen.

 

  NIEUWS

  Jos van Veldhoven
  We zijn erg blij met een nieuw Comité van aanbevelingslid: Jos van Veldhoven. Hij was tot 2018 artistiek leider van de nederlandse Bachvereniging.

   

  Johannes Passion Gulpen

  We zijn dankbaar dat de eerste uitvoering van de Johannes Passion in Gulpen erg goed is ontvangen. Grote dank aan alle bezoekers, sponsoren, fondsen en vrijwilligers!
  Klik hier voor de eerste foto's

   

  Sponsors JP Eersel

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Eersel:

  Sponsors JP Gulpen

  Wij danken onze sponsors en fondsen van Johannes Passion Gulpen: