Johannes Junior Bladel

Johannes Junior

In 2019 komt de Johannes Junior naar de Petrus’ Bandenkerk in Bladel. Het project vindt plaats in samenwerking met de basisscholen in de gemeente Bladel. Deze speciale kindervoorstelling is een mix van vertelkunst, dans en originele koorwerken uit de Johannes Passion. Bastiaan de Zwitser is een verteller pur sang. Hij vertelt het lijdensverhaal op een aangrijpende wijze.

Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt u meegenomen in een verhaal dat bestaat uit een eigentijdse blik op het Passie Verhaal, gezien door de ogen van een kind. Niet alleen Bastiaan, maar ook een sopraansolist en een danseres maken hun opwachting om er een bijzondere voorstelling van te maken. Het Kempisch Kamerkoor en Concerto Barocco vlechten Bach erdoorheen, samen met het speciaal hiervoor samengesteld kinderkoor.

 

Voor wie?

Voor iedereen en kinderen in het bijzonder!
Toegang voor kinderen: GRATIS.

Toegang voor volwassenen: 5 euro.

 

Organisatie

Johannes Passion de Kempen wordt al elf jaar lang vormgegeven door een projectteam dat zich volledig richt op de omvangrijke organisatie van dit grote, jaarlijks terugkomende project. In de laatste jaren uitgegroeid tot veel meer dan alleen het concert op Goede Vrijdag en de openbare generale repetitie op Witte Donderdag. Laagdrempelige en educatieve deelprojecten zijn onderdeel geworden van de aanloop naar de Johannes Passion, waarbij de muzikale beleving en het kennismaken met de Johannes Passion van Bach centraal staan.

Dit jaar is de vierde editie van de Johannes Junior: een project voor basisschoolleerlingen uit Bladel. Eerder vond de Johannes Junior plaats in Eersel, Bergeijk en Veldhoven en waren zeer succesvol. Vorig jaar in Veldhoven hebben een kleine 500 mensen, jong en oud, genoten.

 

Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser beoefent het aloude ambt van verhalen verteller. Niet alleen kan hij ze vertellen alsof hij er zelf bij was, hij kan ze ook heel goed zelf schrijven.

Speciaal voor de Johannes Junior, schreef Bastiaan de Zwitser voor ons een verhaal op maat. Gebaseerd op het aloude Passieverhaal, maar dan in een nieuw jasje: eigentijds, met behoud van de aangrijpende thematiek, nog steeds herkenbaar, maar bovenal begrijpelijk voor kinderen. Tijdens de Johannes Junior zal hij de kinderen en alle aanwezigen meenemen op reis door het verhaal. Hoe dat zal klinken?

Schrijver Geert den Toom geeft een omschrijving:

“(…)het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."

 

Bekijk hier de foto's van Johannes Junior 2018 in Eersel.

 

  NIEUWS

  Kaarten Eersel

  De kaartverkoop voor de Johannes Passion in Eersel is gestart via deze website: kaarten Johannes Passion Eersel

  Klik hier voor de uitgebreide agenda JP Eersel 

   

  Kaarten Gulpen

  Voor kaarten van Johannes Passion Gulpen gaat u naar Tickli: kaarten Johannes Passion Gulpen

   

  Limburgse gastzangers gezocht

  Voor de uitvoering in Gulpen op 12 april zijn wij op zoek naar Limburgse gastzangers. Bent u, of kent u iemand? Klik hier voor meer informatie.

  Aanmelden kan via de contactpagina.

  Sponsors JP Eersel

  Wij danken onze sponsors:

  Sponsors JP Gulpen

  Wij danken onze sponsors: